Senioriliikunta

Ikiliikkujat

Ovatko liikuntatottumuksesi muuttuneet näin poikkeusaikana? Kuulutko mahdollisesti riskiryhmään etkä pääse treenaamaan tuttuun tapaan kuntosalilla? Tai ehkä sinulla on kotonasi treenivälineitä, muttet tiedä kuinka treenit tulisi rakentaa. Entä mietityttääkö miten fyysinen kuntosi jaksaa karanteenin aikana? Arvioiden mukaan yli 65-vuotiailla jopa noin puolella esiintyy sarkopenian eli lihaskadon esiasetta. Kun harjoittelu tutulla kuntosalilla ei ole mahdollista, riski lihaskatoon kasvaa. Olemme saaneet myös viestejä asiakkailtamme, jotka eivät tällä hetkellä pysty harjoittelemaan totutulla tavalla, ja viestit ovat herättäneet huolta ja surua niin asiakkaiden kuin ohjaajienkin keskuudessa.

Ikiliikkujat-valmennus on suunniteltu tuomaan ratkaisu juuri poikkeustilan aiheuttamiin muutoksiin ja haasteisiin. Valmennuksen avulla saat avaimet selättää haasteet, joita harjoittelupaikan puutos tuo tullessaan, sillä tuomme sinulle treeniohjelmat kotioloihin.

”Kiitos viime viikon jumppaohjeesta lihaskunto+aerobinen supersarja. Olen tehnyt nyt sitä muutamana päivänä, koville ottaa. Varsinkin hypyt panee huohottamaan, enkä niitä aina jaksakaan.
Olen tämän 2,5 kuukautta joutunut asettumaan vanhuksen rooliin. Aikaisemmin en tiennytkään olevani vanhus. Nytkään en sitä tietoisesti ajattele, mutta takaraivoon se tuntuu jotenkin juuttuneen. Kun puhutaan vuoden tai jopa kahden vuoden karanteenista minullekin, 72-v, ei se hyvältä tunnu. Se tuntuu ihan kamalalta.”

Ikiliikkujat-ohjelmat on suunniteltu siten, että välineitä tarvitaan minimaalisesti, tämä takaa sen, että mahdollisimman monella on mahdollista pitää huolta omasta fyysisestä kunnostaan. Kun et ole sidoksissa välineisiin, ei ole väliä missä treenaat!
Voit treenata niin kotona olohuoneessa, lenkkipoluilla kuin vaikkapa kesämökin pihalla.

”Hei Petra, 
näköjään olen hommassa hiukan hämäläistä sorttia. Sain äsken Traineron ladattua koneelleni ja puhelimeeni, eli pidä minut mukana ryhmässä. 
Minulle näyttää sopivan parhaiten tuo ryhmän paineeseen ja täsmällisiin kalenterimerkintöihin perustuva kuntoilu. Pyydän vaimoa sparraamaan itseäni. Hän aloittelee tuossa juuri niskahartiatreeniä. Toivotaan, että pian uskalletaan siirtyä salitreeneihin. Toistaiseksi tuntuvat aika pelottavilta.”

Mitä Ikiliikkujat sisältää?

Avainasemassa senioriliikunnassa ovat tekniikoiden oikeellisuus, puhdas suoritustapa ja turvallinen mutta tuloksellinen kuntoilu ilman ryppyotsaista raadantaa.

Ikiliikkujat-valmennuksessa saat käyttöösi erilaisia ja vaihtelevia treenejä, jotka haastavat tasapainoa, koordinaatiota, lihaskuntoa ja aerobistakuntoa.
Treenien lähtökohtana on vahva keskivartalo, joka toimii kehosi tukipilarina. Tarvitset tätä tukipilaria niin arjessa kuin treeneissäkin, ja arkesi on helpompaa parantuneen tasapainon myötä.

Treeni alkaa aina alkulämmittelyllä, jonka tarkoituksena on valmistella kehosi tulevaa treeniä varten. Saat ohjeistukset kuinka herättelet kehosi treeniin rauhallisen aerobisenharjoittelun sekä kehoa avaavien faskialiikkeiden avulla.
Alkulämmittelyn jälkeen olet valmis aloittamaan lihaskuntoa ja tasapainoa parantavan treenin, jonka pystyt suorittamaan minimaalisesti välineitä käyttäen.

Saat jokaiselle viikolla oman uuden ohjelman, joka pitää mielenkiintosi yllä antaen samalla sopivasti haastetta treeneihin. Treeni päätetään loppuverryttelyyn, jonka aikana palautellaan keho pois treenitilasta hyödyntäen mm. erilaisia lyhytkestoisia venytyksiä ja rentoutusharjoituksia.

Miksi mukaan?

– Energiaa elämään!
– Ryhtiä arkeen ja kehoon!
– Lisää lihasvoimaa!
– Virkeyttä viikkoon!

Ikiliikkujat-valmennuksessa saat itsellesi ohjeistukset niin alku- kuin loppuverryttelyyn sekä vaihtuvat lihaskunto-ohjelmat, joiden avulla ylläpidät hyvää fyysistä kuntoasi silloinkin kun sinulla ei ole mahdollista harjoitella kuntosalilla.

Ohjelmat sisältävät kotiin soveltuvia liikkeitä, venyttelyohjeita ja videon muodossa myös kehoa ja mieltä huoltavia Asahi-harjoituksia. Pystyt myös tulostamaan ohjelmat itsellesi, mikä mahdollistaa treenien tekemisen missä vain.

Lähde sinäkin mukaan huolehtimaan kehosi hyvinvoinnista paikasta riippumatta niin kotona kuin mökillä Ikiliikkujien parissa. Voit lähteä mukaan kuukaudeksi kerrallaan, tai jos haluat kehittyä vielä paremmin, valittavissasi on kolmen kuukauden valmennusjakso.

Hinta: 30 € / kk

KORONAKAMPANJA 15.6. ASTI
Osta kolmen kuukauden valmennusjakso, ja saat kaupanpäälle yhden viikon ruokaohjeistuksen.


”Hei Arestilaiset
Mites karanteeni toimii? Täällä menee ihan tavallisesti, mutta viikonpäivistä ei meinaa enää oikein olla selvillä, kun rytmi puuttuu. Päätin aprillipäivästä aloittaa vanhan tahdin: jumppa maanantaina ja torstaina aamupäivällä. Onneksi Petran ohjelma on lähes kauttaaltaan sovelias tehtäväksi kylppärin lattialla ja kun siellä on lattialämmitys, hikikin tulee helposti. Nythän on tarjola myös Hannan asahi. Täytyy ottaa perjantaikin käyttöön. Lenkkiä ja ulkoilua väliin pitkin metsiä, ettei vaan kehenkään törmää, hyvää lukemista, sanaristikkoa ja sudokua väliin, ja avot, aika kuluu.”

Asiakas on käynyt vuodesta 2013 lähtien Petran senioriryhmissä.

UKK – Usein kysytyt kysymykset

Sopiiko Ikiliikkujat-valmennus minulle?
Ikiliikkujat on matalankynnyksen valmennus, joka sopii kaikille omasta hyvinvoinnistaan kiinnostuneille.

Kuinka valmennus toimii käytännössä?
Saat käyttöösi tunnukset, joiden avulla pääset kirjautumaan Trainero-sovellukseen. Sovelluksesta näet kaikki lisätyt treenit, treeniohjeet sekä –videot. Sovelluksen avulla pystyt myös keskustelemaan valmentajien sekä muiden valmennuksessa olevien kanssa.

Entä jos minulle tulee kysymys?
Sovelluksesta löytyy Chat-osio, jonka avulla pystyt esittämään kysymyksiä valmentajille. Chatin avulla pystyt pitämään yhteyttä myös muihin valmennukseen osallistuviin. Voit olla yhteydessä myös sähköpostilla.

Minulla on tekonivel, sopiiko valmennus minulle?
Kyllä sopii. Olemme huomioineet asian ohjeistuksissa, mutta tulemme kuitenkin haastamaan niveliäsi sopivissa määrin.

Miten maksaminen tapahtuu?
Valmennuksen pystyt ostamaan verkkokaupasta. Ja maksuvälineinä käyvät: verkkomaksu, korttimaksu sekä halutessasi voit saada laskun sähköpostiisi.

Pitääkö minulla olla toimiva verkkoyhteys?
Periaatteessa kyllä, sillä pääset ohjelmaan sisään omalla verkkoyhteydellä.
Mutta tarvittaessa voit pyytää jonkun tulostamaan ohjelman puolestasi.

Minulla ei ole treenivälineitä kotona, voinko silti osallistua?
Kyllä voit. Ohjelmissa käytetään minimaalisesti välineitä, mutta voit halutessasi kotona löytyviä välineitä, käsipainoja, vesipulloja, halkoja, kirjoja yms.
Vain mielikuvitus on rajana!

Minulla ei ole kuntosalijäsenyyttä / minulla ei ole mahdollista harjoitella
kuntosalilla, voinko osallistua silti?

Kyllä voit! Ohjelma on tarkoitettu juuri kotona treenaamiseen, eli et tarvitse saliympäristöä pitääksesi kunnostasi huolta.

Minulla on kotona kuntopyörä / crosstrainer / muu cardiolaite, voinko hyödyntää
näitä harjoittelussa?

Kyllä voit. Voit halutessasi hyödyntää kuntopyörää esimerkiksi alkulämmittelyssä. Ajoittain tulet saamaan myös bonuksensa ohjeistuksen näillä laitteilla tehtävään treeniin.

Liikkumalla keho ja mieli virkeäksi kuntosaliryhmissä!

Senioriryhmissämme laitetaan keho liikkumaan ja lihakset kuntoon – naurulihaksia unohtamatta! Kuntoilu ryhmissä on mukavaa ja kannustavaa. Ilmapiiri tunneilla on rento!

Avainasemassa senioriliikunnassa ovat tekniikoiden oikeellisuus, puhdas suoritustapa ja turvallinen mutta tuloksellinen kuntoilu ilman ryppyotsaista raadantaa. Tuntien aluksi teemme yhteisen alkuverryttelyn. Tämän jälkeen jokainen tekee omaa kuntosaliohjelmaansa tunnin ajan. Lopuksi teemme yhteisen loppuverryttelyn.

Tunnit vetää Fortis & Movensin Petra Bäckmann-Lintunen. Petran erikoisosaamista on kaikenikäisten kuntoilijoiden toiminnallinen harjoittelu, painonhallinta sekä yli 60 vuotiaiden lihaskuntoharjoittelu.

Tule mukaan!

Petra on senioreiden ryhmätuntien aikana paikalla koko ajan ja häneltä voi kysyä ohjeita,
et jää yksin missään vaiheessa. Hän tekee myös jokaiselle ryhmäläiselle tavoitteiden mukaisen kuntosaliohjelman, joka päivitetään kahdesti vuodessa.

Lisätietoja: fortismovens@gmail.com ja puhelimitse numerosta
040 1467 100, Petra.
Senioriryhmiin on ostettavissa myös lahjakortteja.